Especialistes en rehabilitació energètica i materials aïllants
logo Cool Haus Habitat
  • Inici
  • Eficiència energètica

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA


La societat avança a ritmes insostenibles. Cada dia augmenta la producció de tot tipus de productes que també consumim a velocitat de vertigen. D’altra banda, i encara que estiguem més o menys acostumats a reciclar, ara és el moment d’aprendre una altra forma de contribuir a la sostenibilitat del planeta: l’eficiència energètica.

No som plenament conscients de quanta energia malgastem diàriament ni de la procedència d’aquesta energia. No obstant això, sí que tenim consciència de l’important que és reduir el nostre consum, en general, i del molt que contaminem els éssers humans.

QUÈ ÉS L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA?

Definim eficiència energètica com la capacitat d’un ús, equip, instal·lació o procés per realitzar la seva funció amb el menor consum energètic possible, i per tant produint un estalvi energètic.

L’eficiència energètica és, per tant, una pràctica que té com a objectiu reduir el consum de energia. Amb un ús eficient de l’energia es poden optimitzar els processos productius i l’ocupació de l’energia, utilitzant el mateix o menys per produir més béns i serveis d’igual qualitat. No es tracta d’estalviar llum, sinó d’il·luminar millor consumint menys electricitat, per exemple.

L’eficiència energètica cerca protegir el medi ambient mitjançant la reducció de la intensitat energètica i habituant a l’usuari a consumir el necessari i prou. Les emissions de CO₂ que enviem a l’atmosfera són cada vegada majors i, per aquest motiu, l’eficiència energètica s’ha convertit en una forma de cuidar al planeta. No solament resta usar electrodomèstics que consumeixen menys energia, sinó en què siguem nosaltres els qui consumim menys, i de forma més “verda”.

L’APOSTA PER L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

L’eficiència energètica encara és una elecció. Actualment no tots els productes que usem són eficients, i això és perquè l’alternativa eficient sempre és una mica més cara que la que no ho és.

Podríem dir que l’eficiència energètica és, de moment, un tema de consciència mediambiental. Cal tenir en compte, però que un producte eficient afavoreix directament a les butxaques dels consumidors, ja que l’eficiència energètica va lligada amb l’estalvi d’electricitat, gas i altres consums.

Els individus i les organitzacions que són consumidors directes de l’energia poden reduir el consum energètic per disminuir costos i promoure sostenibilitat econòmica, política i ambiental. Els usuaris industrials i comercials poden desitjar augmentar eficàcia i maximitzar així el seu benefici.

Adoptant hàbits de consum optimitzats i aprenent a gestionar l’energia dels espais que ocupem a diari contribuirem a cuidar el nostre entorn mentre estalviem en el consum de llars, edificis i equipaments.


Els materials aïllants, la solució energètica més eficient


Idioma